Heerlijkheidsgebied

Heerlijkheidsgebied


Het gebied van de heerlijkheid Sinoutskerke en Baarsdorp strekt zich uit van 's-Heer Arendskerke en Goes in het noorden, tot aan Nisse in het zuiden. Van Heinkenszand in het westen tot 's-Heer Abtskerke in het oosten. Bij elkaar zo'n 1100 hectare.

kaart heerlijkheden
Kaart uit 1753


Tot zeer recent werd er bij de bepaling van de omvang van het heerlijkheidsgebied gebruik gemaakt van de kaart die Hattinga in 1753 maakte van Zuid-Beveland. In het besef dat er destijds geen geavanceerde technische hulpmiddelenen beschikbaar waren om een landkaart te maken, is de Hattingakaart verbazend nauwkeurig te noemen.

Niettemin volstaat een dergelijke kaart niet in de moderne tijd, reden waarom er met medewerking van het Kadaster een nieuwe kaart is gemaakt. Daarbij is uitgegaan van de gemeentekaart van de voormalige gemeente 's-Heer Abtskerke, die de heerlijkheden Baarsdorp, Sinoutskerke en 's-Heer Abtskerke grotendeels omvatte. De meest actuele kaart treft u hieronder.


Actuele kaart


kaart heerlijkhedenOp het bijgaande kaartje is de heerlijkheid Sinoutskerke en Baarsdorp geprojecteerd op een kaart van een deel van het Poelgebied (actualisatiedatum 6 mei 2020).

Alle percelen die zich binnen de heerlijkheidsgrenzen bevinden zijn in beginsel belast met een of meer nog bestaande heerlijke rechten. Het ligt in de verwachting dat op termijn alle rechten zullen worden geregistreerd bij het Kadaster, voor zover dit nog niet is gebeurd.

Indien u wilt weten of uw perceel binnen de heerlijkheid Sinoutskerke en Baarsdorp valt, of indien u wilt weten met welke rechten uw perceel is belast, neem dan contact met ons op.

Hoewel er uiterste zorgvuldigheid betracht wordt bij het bepalen van de perceellijst en de gebiedskaart, garanderen wij niet dat deze foutloos zijn. Door continu historisch onderzoek worden de grenspercelen soms nog aangepast.

Heerlijkheid Sinoutskerke en Baarsdorp
heerlijkheid Sinoutskerke en Baarsdorp

U doneert aan : Heerlijkheid Sinoutskerke en Baarsdorp

Hoe veel wilt u doneren?
€10 €20 €30
Wilt u vaste donateur worden? Ik wil doneren
Hoe vaak wilt u de donatie laten plaats vinden? (inclusief deze donatie) *
Naam *
Achternaam *
E-mail *
Telefoonnummer
Adres
Eventuele opmerkingen
paypalstripe
Laden...